Vår vision är enkel. Vi vill få både unga och äldre att cykla MTB som ett alternativ att umgås i naturen – en kombination av motion och aktivitet. Detta vill vi göra på ett säkert sätt som är tillgängligt för alla. Genom att ge våra kunder en upplevelse väl värd att komma ihåg tror vi också att det sprider sig till andra. Vi erbjuder därför olika nivåer på våra turer och är lyhörda för våra kunders önskemål i kombination med högkvalitativ utrustning. Vi cyklar på marknadsledande Superior MTBs och erbjuder utlåning av hjälmar med MIPS teknologi.

MTB Experience är ett nystartat företag som finns och agerar i Göteborg med omnejd. Jag som har startat företaget heter David De Brito och är 43 år. Som 12-åring flyttade jag och min familj till Sverige och påbörjade då min idrottskarriär med att spela fotboll. Mina styrkor på planen var snabbhet och uthållighet och är även de egenskaper jag tog med mig när jag inledde nästa karriär inom friidrotten. Under ett par års tid blev det ett flertal tävlingar i medel- och långdistanslöpning där mitt bästa långdistanslopp var Göteborgsvarvet som jag sprang på 1 timme och 30 minuter som sextonåring. Konditionsträningen öppnade upp nya dörrar där jag provade på den konditionskrävande sporten boxning – då jag alltid varit fascinerad av kampsport. Med tiden gick intresset över från löpning till styrketräning och jag började ägna mer tid på gymmet, för att lägga på mig mer muskler. Träningen blev helt enkelt en livsstil för mig – en del av min identitet.

När jag var 21 år hade åren med gymträning byggt upp min kropp och jag provade att tävla i fitness, vilket var en erfarenhet utan dess like. Efter en tid började jag med kampsport igen och tränade fem dagar i veckan i sju års tid. Men MMA är en tuff sport och efter en tävling i shootfighting skadade jag mig och var borta i ett år. Och nu mitt i livet, räcker tyvärr inte tiden till för att satsa vidare på MMA, men jag saknar det oerhört mycket.

När det kommer till cyklingen är det något som alltid funnits med i bilden som alternativ träning och nu har just MTB-cykling blivit en del av min livsstil. Att vakna 06.00 och sätta sig på cykeln och dra iväg är en fantastisk känsla. Att vara vid en sjö 06.30 på morgonen och se solen gå upp och att bara cykla i naturen ger mig ett endorfinrus som får mig att må bra och ger en positiv livsglädje. En känsla jag vill att ännu fler ska få uppleva. Det är därför jag startade MTB Experience – för att få fler människor att kombinera en naturupplevelse med skonsam motion.

När jag inte tränar eller jobbar umgås jag med familj och vänner.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.