Motion på mountainbike i Göteborg

Träna med en PT

Behöver du hjälp med att komma igång med din träning?
Vill du förbättra din kondition?

Med MTB Experience PT kommer du få uppleva fantastiska möjligheter att kombinera motion, träning och naturupplevelse i Göteborg med omnejd. Många leder och stigar är perfekta för Mountainbike. Vi erbjuder dig den härliga upplevelsen att träna i grupp, där vi både lyfter och pushar varandra. Och vi gör det i kombination med vacker natur på mountainbike-cyklar i toppkvalitet.

Utmana dig själv testa på motion på mountainbike. Bra träning för underkroppens stora muskelgrupper och ökad förbränning av kalorier.
Vi kommer överens om en tid som passar oss.

Cykla mountainbike i Göteborgs omgivande natur

Vi utgår från Linné (Övre Husargatan 19) och cyklar till önskat närliggande naturområde – till exempel Skatås Hisingsparken eller Änggårdsbergen. Om ni vill få mountainbike-cyklarna körda till ett specifikt område kör vi även ut cyklarna mot en transportkostnad. Det enda ni behöver göra är att komma till överenskommen plats; till exempel Linné, Skatås, Änggårdsbergen eller annan avtalad plats. Kom ihåg att klä er efter väder, men rådgör gärna med oss om du känner dig osäker.

Säkerhet är viktigt för oss när vi cyklar mountainbike

Vi kommer att cykla på säkra stigar på nya exklusiva mountainbike-cyklar lämpade för ändamålet. Våra erfarna instruktörer lägger givetvis alltid upp en rutt som är anpassad efter gruppens förmåga. När vi cyklar måste alla givetvis använda hjälm som ni även får låna av oss.

Så här bokar ni

Bokning av motionspass sker via vårt kontaktformulär

Rekommenderade nivåer

Nivå 1 – för nybörjare och för dig som håller dig igång

Nivå 2 – för dig som har en god grundkondition

 

Nivå 1 / 60 minuter

Ett pass  700 kr

 

Nivå 2 / 90 minuter

Ett pass 1000 kr

 

Priser gäller per person
Priset är inklusive moms

Max 10 deltagare per pass

Vill ni vara ute mer än 90 minuter  – Kontakta oss för överenskommelse

Cykling är en skonsam, enkel och effektiv motionsform som de flesta kan utöva.

Det är även ett utomordentligt sätt att hålla  kroppen i form –träna underkroppens alla stora muskelgrupper och perfekt konditionsträning som ökar din kaloriförbrukning rejält. Det finns med andra ord många bra anledningar att cykelträna!

Även om löpning är ett fantastiskt sätt att träna, så sliter det en hel del på  kroppen – speciellt om man springer på asfalt. Knä-och höftbesvär samt hälseneproblem är vanligt inom löpningen och då är cykelträning ett perfekt alternativ eftersom det är skonsammare för kroppen och du slipper alla stötar och slag.

MILJÖ

Cykeln är ett fantastisk sätt att förse människor i deras mobilitet behov med en minimal negativ påverkan på miljön. Förutom den energi som krävs för tillverknings- och distributionsprocessen är cykeln ett fordon som är fri från utsläpp av växthusgas eller skadliga partiklar.

Den redan mytomspunna Superior Team 29 Issue är en ultrapotent hardtail för dig som vill ha den bästa av MTB och kunna trampa på fort kunna samtidigt ha full kontroll på prylarna. Ett extremt reaktionssnabb racefantom med mäktiga fartresurser och rapp styrkänsla som ser till att varje gnutta kraft hamnar på det rätta stället och som garanterat kommer ta din cykling till nästa nivå.

Stommen utgörs av en tävlingstestad ram i High Modulus kolfiber med vass racegeometri som alltid presterar, oavsett om det är tävling eller träning som står på schemat för dagen.

Dämpningen framtill hanteras av en luftgaffel med lockout från DT Swiss (OPM O.D.L) med Two-In-One remote (som enkelt kan regleras via ett reglage från styret) och har en slaglängd på 100 mm. En smart kombination som ser till att du har möjligheten att kunna köra precis lika fort på släta grusvägar som på betydligt stökigare underlag.

Svindlande farter uppnås med hjälp av en extremt vass 12-växlad drivlina från Shimano (XTR) med klassledande precision. Allt styrs smidigt via ett lättmanövrerat reglage som ger dig alla möjligheter att skifta mellan växlarna utan att det känns ansträngt. När stigningen blir lite tuffare kommer räddningen att vara cykelns låga vikt (hela paketet väger in på låga 8.9 kg) vilket tillsammans med en bred utväxling ser till att cykeln lever upp till dom högt ställda förväntningarna.

Allt rullar på ett par lättrullande kvalitetshjul från DT Swiss (XR 1501 Spline One 25) och fina kvalitetsdäck som levererar kursstabilitet, rätt fäste i kurvorna och givetvis riktigt bra rull. Ju snabbare det går, ju högre krav ställs det på bromsarna och därför är den utrustad med skivbromsar som verkligen matchar fartresurserna och levererar kraftfull prestanda året runt – oavsett om det regnar, snöar eller är dammigt ute i spåret.

Mer om kolfiberramen (Team 29 Serien)

En flerfaldigt tävlingstestad racedesign i High Modulus kolfiber som trots sin galet låga vikt (runt 900 gram) levererar kraftöverföring i absoluta världsklass. Helt enkelt ett ultralätt fundament med hög kapacitet och en vass racegeometri som ser till att ingen kraft går till spillo… en klockren investering som kommer ge dig full avkastning i form av 100% cykelglädje.

Vissa delar av ramen är något tunnare i godsen och levererar därmed mera flex, allt för att öka komforten och se till att du kan hantera långa rundor utan problem. Men om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du får helt enkelt inte ner all kraft i underlaget. För att minimera oönskat flex vid vevpartiet så använder Superior sig av en bred vevlagerstandard med pressfit, vilket gör att man kan överdimensionera alla rör som möts nere vid vevpartiet och på så sätt garantera en riktigt effektiv kraftöverföring.

Mer om Superior Team 29 serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto ”Always Race” och det gäller i allra högsta grad för den redan mytomspunna i Team 29 serien, där samtliga modeller tillhör det absoluta toppskiktet och är fullt anpassade för oss vill känna hård fartvinden i fejset. Och när det handlar om ultralätta hardtails som ska köras nästan overkligt fort i spåren så tillhör de här mäktiga cyklarna det absoluta toppskiktet.

Den grymt lätta stommen i kolfiber (High Modulus) har en aggressiv racegeometri och utgör ett effektiva fundament som ser till att ingen kraft går till spillo. Men serien kännetecknas även av responsiva framgafflar som alltid levererar rätt känsla och superlätta hjulset som skapar acceleration i absoluta toppklass! Men helt beroende av vilken utrustningsnivå du väljer så får du alltid en galet snabb hardtail som aldrig backar för nya utmaningar och som definitivt har kapacitet att ta din cykling till den högsta nivån

Säkerhet

Våra hjälmar – Giro Radix MIPS.

MIPS  är en ny revolutionerande teknik som kan rädda liv och förhindra allvarliga hjärnskador vid cykelolyckor. En studie om cykelolyckor visar att hjälmen vid många olyckor inte utsätts för en smäll rakt ovanifrån eller rakt ifrån sidan, utan snarare av en kraft snett fram- eller bakifrån.

MIPS fungerar som ett extra inre skal i hjälmen. Det är ett inre skal som har en viss rotationsacceptans och fördelar därmed kraften vid sneda islag och rotationsvåld.

Med MIPS reduceras nedslagskraften med upp till 40% jämfört med en hjälm utan MIPS. Den unika MIPS-tekniken har som syfte att skydda hjärnan mot sneda islag.

Regler för säker cykling

 • Alla deltagarna måste ha hjälm på under hela färden.
 • Vi visar hänsyn till övriga tex de som går eller springer.
 • Viktigt att följa guidens instruktioner.
 • Hålla avstånd till framförvarande cyklist, minst 2 meter.
 • Vid aktivitet som möhippa eller svensexa är det ej tillåtet att dricka alkohol innan eller under cyklingen.
 • Vi hanterar cyklarna rätt, skall ej slänga cyklarna i backen.


Försäkring

Du skall/behöver ha din egen olycksfallsförsäkring


Corona strategi

 • Vi är verksamma utomhus, vilket är säkert så länge vi håller avstånd.
 • Vi håller avstånd till framförvarande cyklist, minst 2 meter.
 • Vi spritar cyklarna och hjälmen varje gång de har används.
 • Känner du dig sjuk eller har symptom, rekommenderar vi att du stannar hemma.

Att tänka på inför cyklingen

 • Vattenflaska
 • Bekväma skor, ifall det skulle regna är bra att ha extra skor med sig.
 • Cykelglasögon / solglasögon.
 • Cykelhandskar om du har.
 • En ryggsäck med extra kläder tex vindjacka, eller att du behöver förvara kläder i väskan om du blir varm.
 • Tänk på att inte ha för långa plagg för då kan plaggen fastna i sadeln när du ställer dig upp eller skall kliva av cykeln.

 

Narturvårdverket om cykling

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.